Via LinkedIn werk vinden

LinkedIn heeft minder bezoekers maar is hoofdzakelijk gericht op professioneel netwerken. Voorheen namen voornamelijk hoger opgeleiden deel, maar ondertussen is de site meer algemeen in gebruik.
Het profiel dat je voor LinkedIn aanmaakt is veel specifieker op solliciteren gericht. Het is een echt CV. Je kan je profiel ook in verschillende talen opmaken.

LinkedIn wordt ook gebruikt om contact te houden met ex-collega’s en ex-werkgevers. Misschien kan een collega die doorgegroeid is naar een hogere functie je op een dag aan een job helpen.

Om actief op zoek te gaan naar werk, gebruik je de rechterkolom van het scherm dat je te zien krijgt, wanneer je ingelogd bent. Hierin vind je de jobs die bij jouw profiel passen. Wanneer je op de job klikt, kan je de naam zien van de persoon die de job heeft geplaatst.

Naast info over het bedrijf, kan je ook weer info over de recruteerder opzoeken, zodat je deze kant van het eerste contact ook kan verzorgen. Bovendien zou het kunnen dat jullie gemeenschappelijke vrienden hebt. Je kan deze mensen vragen om een goed woordje voor je te doen.
Je kan aan je imago werken via een systeem van credibility points.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *