Naamsbekendheid van je bedrijf

Naast Facebook kunnen ook andere sociale sites bijdragen tot de naambekendheid van je organisatie:

LinkedIn is opgestart als jobsite. Het is een verzameling van CV’s. Bedrijven op zoek naar nieuwe medewerkers en werkzoekenden kunnen van deze site handig gebruik maken, ook al telt hij veel minder bezoekers dan Facebook.

Twitter is een microblogsysteem. Je kan sms’jes op grote schaal verspreiden. Je kan de site gebruiken om de mensen die je organisatie volgen kort op de hoogte te brengen van je activiteiten en nieuwsberichten. Je volgers kunnen ook reclame maken bij hun vrienden, waardoor je netwerk aangroeit.

You Tube is een vergaarbak van filmpjes en hoewel er veel rommel op staat, kan je er toch nuttig gebruik van maken. Zo kan je je eigen filmpje op You Tube integreren in je website, zodat je bezoeker dit rechtstreeks kan bekijken. Zo zijn er voorbeelden van bedrijven die de montage van hun artikel filmen en dit bij wijze van handleiding aan hun website toevoegen. Klanten hebben er vaak meer aan als hen de montage wordt voorgedaan, dan wanneer ze een geschreven plannetje moeten lezen. Immobiliënkantoren maken gebruik van You Tube om geïnteresseerden een virtuele rondleiding te geven in de huizen die ze verkopen.

Vimeo is een site zoals You Tube maar verzamelt alleen bedrijfsfilmpjes. Vimeo is professioneler, maar wordt minder frequent bezocht. Bij You Tube heb je het voordeel dat mensen die rechtstreeks op You Tube surfen en niet direct op zoek waren naar jouw organisatie er per toeval kunnen op uitkomen, door bvb. te zoeken naar een product dat ook jouw bedrijf verkoopt.

Slideshare is een verzameling van de slides van presentaties. De slides van deze presentatie bvb. kunnen gedownload worden van deze site. Het geeft de mogelijkheid aan sprekers om de slides van hun presentatie aan hun toehoorders te bezorgen zonder daarvoor honderden kopies te moeten aanmaken.

Flickr is een fotosite. Heb je een bepaalde activiteit georganiseerd, dan kan je bij wijze van verslag foto’s opladen in deze site en ze op die manier integreren in je eigen website, zonder dat je je eigen site overbelast. Als je namelijk foto’s, filmpjes en slides rechtstreeks in je website laadt, wordt deze zwaarder, waardoor je meer internetruimte moet kopen. Via websites zoals You Tube, Vimeo, Slideshare en Flickr kan je dit omzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *