De job van je leven – I

Een job kiezen doe je niet zomaar. Er komt heel wat bij kijken. Je weet niet altijd wat je wil en er kunnen heel wat praktische beslommeringen zijn die je keuze nog moeilijker maken. In dit artikel gaan we even dieper in op je zelfkennis, het is namelijk bijzonder belangrijk om te weten wat je sterktes zijn, maar ook.. je zwaktes.

Voor de ene is een job fantastisch, terwijl voor iemand diezelfde job een nachtmerrie is. We hebben dan ook allemaal verschillende karakters en onze eigen kijk op de wereld. Er bestaan heel wat tests (o.a. de Myers-Briggs-persoonlijkheidstest) die je meer inzicht geven in je eigen persoonlijkheid. Ga eens langs op websites die zulke tests aanbieden zoals VDAB of Beroepskeuzeonline.

Aan de hand van deze nieuwe inzichten zul je makkelijker jobs herkennen die bij jouw profiel aansluiten. Leiderstypes zullen het bv. goed doen in als ondernemer, organisator of manager. Plichtbewuste mensen vinden gewoonlijk hun gading in de administratieve of financiële sector. Inspirerende mensen zijn gewoonlijk consulenten, psychologen, journalisten of politici.

Schrik ook niet als je bv. op een beroep als schilder en je helemaal niks afweet van schilderen. Dat is namelijk een drempel waar je over moet. In het volgende artikel vertellen we je meer over hoe je dat doet

Reacties op “De job van je leven – I”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *