Weba meubelen

Weba is een meubelwinkel die 3 vestigingen heeft in Belgie. Je hebt er een in Deinze, Mons en in Gent. Weba meubelen richt zich vooral op goedkope meubelen die je vaak zelf nog in elkaar moet steken.

Bij Weba kun je zelf je meubels na aankoop mee naar huis nemen of er voor kiezen om deze te laten brengen naar je thuisadres.

Naast de vele meubels heb je bij Weba ook tal van souvenirs die van dicht of van ver iets met meubelen te maken hebben. Bedovertrekken, lampen, kaarsen of bijvoorbeeld kaders.

Openingsuren:
Alle Weba winkels zijn gesloten op dinsdag en hebben dezelfde openingsuren.
Maandag: 9:00 – 19:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 9:00 – 19:00
Donderdag: 9:00 – 19:00
Vrijdag: 9:00 – 19:00
Zaterdag: 9:00 – 18:30
Zondag: 10:00 – 18:30

Meer informatie:

 • WEBA Deinze
  Gentsesteenweg 42
  9800 Deinze
  Tel: 09 381 53 53
 • Weba Gent
  Vliegtuiglaan 10
  9000 Gent
  Tel: 09 251 60 16
 • Weba Mons
  Rue du Coron 140
  7390 Quaregnon
  Tel: 065 80 33 84

Website:
www.weba.be

Heb je ervaringen of nieuwtjes rond Weba? Laat het ons weten!

11 Reacties op “Weba meubelen”

 1. Paar keer al iets gekocht bij Weba en inderdaad vaak wel het goedkopere materiaal maar je moet ook de prijs zien die je dan betaald. Appels niet met peren vergelijken zou ik zeggen. Voor mij is Weba OK.

 2. Hebben al een paar jaar een paar kasten staan (wit). Nu jaren later zijn die nog steeds prima in orde. Nog geen spatje verf er af, in tegenstelling tot onze nieuwe deuren die al na een paar weken slijtage vertonen.

 3. Ik raad iedereen aan heel erg op te passen. Dit is de slechtste klantervaring die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb voor €2189 goederen gekocht bij Weba, maar moest al 4 weken wachten op levering. Nu ja, dat nemen we erbij. Bij het openen van de eerste doos zat er al een enorme olievlek op een zitbank, die ik dus al meteen moest gaan omruilen…

  Een paar dagen later wil ik mijn kleerkast monteren. Bij het openen van de dozen kom ik tot de vaststelling dat een spiegelpaneel van 1 van de kastdeuren gebroken is, en er geen legplanken of ladeblok meegeleverd zijn.

  Ik ga dus ‘s middags terug naar Weba, waar de juffrouw van de klantendienst (Gwendolyn) me vertelt dat de spiegel omgeruild kan worden, maar dat ik opnieuw 2 weken zal moeten wachten. Legplanken en ladeblok waren blijkbaar apart te bestellen, alleen had de verkoper bij de oorspronkelijke bestelling daar niets van gezegd. Die wou ik dus nu bijbestellen, maar het probleem was dat die niet meer beschikbaar zijn in dezelfde kleur, want de leverancier had de productie in die kleur stop gezet.

  Weba deed uiteindelijk het volgende voorstel: er was nog 1 setje kleine legplanken beschikbaar op voorraad in het juiste kleur, en ze zouden het toonzaalmodel uitbreken zodat ik die legplanken, ladeblok en een spiegelpaneel van het toonzaalmodel zou kunnen meenemen. Alles samen zouden ze me daar nog €50 voor aanrekenen.

  Gezien alles nog moest worden uitgebroken zou ik die avond terug naar Weba gaan (derde keer terug dus!), waar al het materiaal klaar zou staan. Op dat moment zou ik ook de €50 betalen.

  Wanneer ik daar ‘s avonds aankom sta ik eerst al 10 minuten te wachten omdat er maar 1 persoon beschikbaar is op de klatendienst (Kathleen), en die op dat moment aan de telefoon was. Ik doe mijn verhaal, en zij blijkt niet op de hoogte te zijn. Ondanks de belofte van Gwendolyn om alles duidelijk te communiceren naar haar collega’s die ‘s avonds van dienst zouden zijn, is dat dus niet gebeurd. Er wordt rondgebeld en nagevraagd bij mensen van andere afdelingen, het magezijn, etc, zodat ik daar opnieuw meer dan een uur heb staan wachten.

  Uiteindelijk hebben ze toch al het materiaal weten op te sporen. De stukken uit de toonzaal kon ik ter plaatse in mijn auto laden, het setje nieuwe legplanken en de spiegel – die plots toch in voorraad bleek te zijn in het magazijn waardoor ik dus geen toonzaalspiegel moest meenemen – kon ik afhalen bij het magazijn – vragen naar Danny, die was op de hoogte.

  Kathleen gaf toe dat dit een erg vervelende situatie was geweest, en om het goed te maken hoefde ik niets meer te betalen. Ze liet me met andere woorden al het materiaal in mijn auto laden en ik kon vertrekken.

  Twee dagen later kreeg ik telefoon van Gwendolyn met de boodschap dat dit niet de afspraak was, en dat Weba wou dat ik toch nog die €50 zou betalen. Ik was volgens haar namelijk zelf niet eerlijk geweest en had tegen Kathleen moeten zeggen dat ik met haar de prijs van €50 had afgesproken.

  Dit lijkt me nu wel heel sterk. Als Kathleen ‘s avonds tegen mij zegt dat ik alles gratis kan meenemen ter compensatie van de geleden schade, dan ga ik dat toch niet tegenspreken? Hoe kan ik nu weten dat daar bij Weba intern blijkbaar niet over is gecommuniceerd? Kathleen beweert nu dat ze alleen gezegd heeft dat het setje nieuwe legplanken gratis zou zijn, en niet al de rest. Maar waarom laat ze mij daar dan gewoon buiten wandelen met al dat materiaal? Gezien een nieuw setje legplanken €23 kost had Kathleen mij daar ter plaatse toch nog €27 moeten aanrekenen? Dat heeft ze dus niet gedaan. Heel vreemd allemaal.

  Al bij al een zeer frustrerende ervaring, die weken heeft aangesleept. Daarenboven zijn de instructies voor het monteren van de meubelen bij Weba heel onduidelijk. Eén goede raad aan iedereen die flat pack meubelen wil kopen: IKEA.

 4. Ik over 2.5 half een salons van 3000 euro gekocht na een jaar had ik klachten over drie zit 4 maanden door veel gebeld te hebben ze die komen terug halen. Drie maanden ben ik die kwijt geweest weer veel gebeld eindelijk mijn drie zit terug. Een jaar verder heb ik weer klachten ze zijn al twee keer komen kijken en deze week heb ik een offerte gekregen in de tweehonderd euro te betalen voor mij hoef het niet.ben jaren klant maar nu stop het erg ontevreden. Geen goed service

 5. Weba zal je trouwens altijd een showroommodel verkopen. Maar dat zeggen ze er niet bij…
  Als je hun dan opbelt om te melden dat je niet akkoord bent, gaan ze in het verweer, zeggen dat het niet kan en steken dan uiteindelijk de schuld op hun leverancier.

 6. Grofste klantendienst ooit.

  Wij hebben aan €1500 aan meubels besteld bij WEBA. Tijdens het bestellen kregen wij de melding dat er de vrijdag (4 dagen later) al geleverd zou kunnen worden. Wat ze ons wel niet zeiden (en stond nergens vermeld!!) was dat we een e-mail gingen krijgen (die in ongewenste mails zat trouwens!) waarin we die leveringsdatum nog moesten bevestigen. We hadden dat dus niet gedaan, want wij wisten van niets. We zien de dag erna dat we een e-mail hadden in onze ongewenste mails (gelukkig dat we gekeken hadden) en we waren al te laat. De meubels gingen dus nog meer dan een week later geleverd worden. Wij hadden echter al vrijaf genomen van ons werk en vanalles geregeld om die vrijdag alles te ontvangen en in elkaar te steken. Er gingen ook mensen dat weekend komen eten om onze nieuwe meubels te bezichtigen. Maar goed, ik mail naar de klantendienst hiermee en vraag of de kans bestaat dat ze toch nog vrijdag konden leveren, mits we dus niet op de hoogte waren dat we een leveringsdatum hadden moeten kiezen (onder motto: je kan het maar vragen, als het dan niet kan, helaas maar geen probleem).

  In plaats van mijn vraag te beantwoorden (ja, we kunnen dan leveren of neen, onze excuses, het zal toch niet lukken) kreeg ik een hele defensieve e-mail met daarin dat zij wel degelijk goed gecommuniceerd hebben en dat de fout bij ons ligt (en geen antwoord op mijn vraag).

  Na 7 keer contact te hebben met de vraag of ze vrijdag konden leveren kreeg ik de antwoorden:
  – 3x “neen we kunnen op donderdag niet leveren” (ik antwoord 3x dat het voor vrijdag was)
  – 3x “kom er dan zelf om” (ik antwoord dat dit niet lukt, 2 volledige kamers volledig meenemen in een auto + levering al betaald). En deze reactie “kom er dan zelf om” telkens nadat ik meermaals al gezegd had dat we deze mogelijkheid niet hadden.
  – En vaak geen antwoord op wat ik schreef en telkens “wij zijn juist hoor, u bent fout”, en zichzelf vooral indekken, terwijl ik gewoon vroeg of ze vrijdag konden leveren. Zelf werd ik hier ook defensief van natuurlijk.

  Het ergste vanal, na 3 dagen heen en weer te communiceren krijg ik op donderdag een antwoord: “oei, dat is tegen morgen die levering, dus dat kunnen we niet klaarkrijgen op één dag, anders had het wel gekund.” Jah! Ik vroeg het al meerdere dagen! Plots doen ze alsof ik het de dag ervoor vroeg. Vreselijk! Nu heb ik nog steeds mijn meubels niet en ik hoop écht dat ze in orde zijn!! Onbeschofte klantendienst, tot daar aan toe, maar als de meubels dan nog eens niet OK zouden zijn, dan zou dat echt wel de druppel zijn!!

 7. Op 15-08 eetkamerset gekocht normaal waren die binnen de 18-08 telefonisch contact genomen op 18-08 want had geen niews . Antwoord was simpel: ja we hebben het niet in de stock, moet nog 2 weken wachten!! Oke!! eind augustus nog altijd geen nieuws en moest ik terug bellen een weer het zelevde antwoord 12de september zijn die binnen . Voor een betere contact te nemen ben ik ter plaats geweest 2de verdieping aan de info. Antwoord was ja meneer levrancier geeft geen levering datum moet wachten? Al 2 weken zonder eetkamer meubels!! Dan ga ik naar de 1ste verdieping info voor te testen . Nog erger ja meneer de 6 october komt die binnen !! Leuk om te horen z’n slechte winkel en zo een slechte contact tussende medewerkers van een grote firma nog nooit gezien en nog nooit zo een slechte ervaring gehad . Als ik mijn geld terug vraag krijg ik een stomme cadeau bon jah!, sorry maar wat ga ik doen met een cadeau bon van 1000euro !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *