Voordelen van vacuumkoken

Gastronomie en kwaliteit

  • behouden van smaakeigenschappen
  • natuurlijke smaak en concentratie van aroma’s
  • behouden van de vitaminegehaltes
  • vermindering vetstoffengebruik
  • kwaliteitstoename bij sommige bereidingen, zoals konijn,gebraad en stoofpot.
  • malser en sappiger vlees

Hygiëne en versheid

  • dankzij verpakking bescherming tegen externe bevuiling
  • beheersing van de microben door positieve koude tussen 0 en 3°C, en door naleving hygiëneregels
  • op peil houden van de organoleptische kwaliteit

Economische voordelen

  • Economisch gebruik van grondstoffen
    – geen verlies door uitdamping
    – noch verlies door uitdroging bij het koelen,
    – verhoging van het rendement
  • Besparing van energie en van materieel
    – verminderd gebruik van de kookbatterij
    – gelijktijdig koken van verscheidenheid van producten
    – vermindering van de poetstaken
  • Besparing in werkkrachten
    – door een vlottere planning van het werk
    – geen overuren of extra personeel voorzien.

Soepele exploitatie

  • Vereenvoudiging van de voorraden met verbetering van aankoop en stockbeheer. Beheersing van de kostprijs
  • Beter productiemanagement. De werktaken zijn gepland en de piekmomenten worden afgevlakt, mogelijkheid de kaart uit te breiden.
  • Beter personeelsmanagement: werkuren, werkvoorwaarden, rustpauzes, vrije dagen beter geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *