Selectie van goede wijnen

Chäteau de la Fessardière 2007 A.C. Muscadet

Heldere strogele kleur met groene tint. Levendig boeket van verse druiven, appel en een lichte vuursteentoets. . Nerveuze smaak, goed voorzien van frisse zuren en met wat vanille (de wijn heeft gerijpt in eiken vaten). Koel serveren bij lichte visgerechten en schaaldieren.

Domaine le Verger 2007 A.C. Rosé d’ Anjou

Halfdroge biologische roséwijn gemaakt van regionale druiven zoals grolleau gris, pineau d’aunis en gamay. Valt op door zijn rijke en fruitige smaak. Past heerlijk bij gevogelte, salades en charcuterie. Koel schenken (10 °C).

Cuvée des Vieux Truffiers 2007 A.C. Cötes du Rhône

Krachtig en kruidig, typerend voor een goede rode rhônewijn. De wijn is afkomstig van een zuiderse bodem waar veel ‘garrigue’ (struikgewas en wilde kruiden) voorkomt. Zeer aangename aroma’s van rode besjes en cassis. Lekker bij stoofpotjes, gegrild vlees en zachte kazen.

Kalamundi 2007 Cabernet Sauvignon-Shiraz Australië

Krachtige, fruitige en kruidige rode wijn. Hij spreekt al meteen aan met zijn vlezige smaak en ronde afdronk. Past perfect bij rood vlees (grillades), barbecue en kaasschotels. Jong drinken.

Chateau Le Barrail Medoc

Deze wijn met een fluweelrode kleur, geurt heerlijk naar zwarte bessen en cederhout. In de smaak ontdekt u eveneens bessenfruit en een pepertje. Deze wijn bevat een flinke dosis zachte tannines. Een wijn die combineert bij wit en rood vlees en bij de meeste kaassoorten. Serveren aan16°Ctot18°C.

Chateau Des Tourtes Cote de Blaye – Bordeaux Sec

Gemaakt uit de Sauvignon druif en de Sémillon druif. Wijn met een lichtgele kleurspiegel met groene tinten. In de neus aroma’s van citrusvruchten en witte bloemen. Goed gestructureerde smaak met een boterige afdronk. Mooie begeleider bij zeevruchten, visgerechten en gevogelte. Serveren aan8 °Ctot10°C.

Lees meer artikelen over Voeding.

Relevante artikelen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste!

Laat een reactie achter...

Wil je reageren op dit artikel laat dan iets achter in het formulier hieronder: