Restaurants Gent

Ben je op zoek naar een goed restaurant in Gent dan zit je alvast goed in deze stad. Gent heeft enorm veel goede restaurants, zowel in het centrum als in de studentenbuurt. In totaal heeft Gent meer dan 300 eetgelegenheden en cafés.

De meest populaire restaurants en eetgelegenheden bieden Belgische en Vlaamse gerechten aan, doch het aantal, dat internationale gerechten aanbiedt groeit enorm snel. Chinees, Thais, Indisch, Turks, je vindt het overvloedig in en rond het centrum.

Naast de klassieke vleesgerechten heb je ook tal van restaurants die vis of zelfs vegetarische gerechten aanbieden. Doch ga je voor de eerste keer in Gent uit eten dan moet je de “Gentse Waterzooi” eens proeven. Een streekgerecht op basis van kip en verse groeten.

Zoek je een restaurant dan kan je vooral terecht op de Korenmarkt, St. Pietersnieuwstraat, Korenlei, Patershol of de Overpoortstraat. Weet jij welke de beste restaurants zijn?

2 Reacties op “Restaurants Gent”

  1. Ik ga nog al graag naar A Food Affair. Vind het wel sfeer hebben en is prijs/kwaliteit wel goed. Is gelegen aan de Korte Meer, niet zo ver van de Veldstraat is dat.

  2. Nergens geen betere wafels dan bij Max. Al jaren ben ik er klant en iedere keer opnieuw een heerlijke wafel met ijs en chocoladesaus. Gelegen vlakbij Klein Turkije (om de hoek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *