Ingrediënten
Twee flensjes per persoon, kristalsuiker, boter, een sinaasappel en een halve citroen, enkele klontjes suiker, sinaasappelsap en citroensap,
Cognac en grand-marnier, fijngesneden gemasseerde sinaasappel-“zeste”.
Materiaal
Sauteerpan
Flambeervuur
Een extra bord
Werkwijze
De klontjes suiker op voorhand over de citroenen appelsienenschil strijken. (facultatief)
In een sauteerpan de nodige boter smelten en hieraan de kristalsuiker toevoegen, evenals een beetje citroen. Bij deze stroop voegt men ook de suikerklontjes, het sinaasappelen citroensap en de “zestes” toe.
De stroop laten aandikken en de flensjes één voor één door de stroop halen en in vieren vouwen. De flensjes in de sauteerpan laten rusten.
Nog eenmaal flink opwarmen en met grand-marnier en cognac begieten. De vlam in de pan laten slaan door deze schuin te houden naar het vuur toe.
Serveren: De flensjes worden twee per twee op borden neergelegd, in twee gevouwen of in dakpanvorm.
Zie ook variaties op Suzette flensjes
Reacties op “Recept voor Suzette flensjes”