Normandisch stoofpotje

Benodigdheden voor 4 à 6 personen

  • 12 langoustines
  • 400 g kokkels
  • 1 kg mosselen
  • 250 g alikruiken
  • 1 bosje rapen
  • 1 bosje wortelen
  • 1 venkelknol
  • 6 preiwitten
  • 1 courgette
  • 2 takjes selder
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 kruiddnagels
  • 1 koffielepel peperbolletjes
  • 1/2 liter droge, witte wijn
  • zout

Wijnadvies

Een witte Cassis

Bereiding

De groenten schoonmaken en wassen. De wortelen, de prei en de selder in staafjes snijden en de rapen halveren. De kruidnagels in de ui prikken en de venkelknol in reepjes snijden. De groenten – samen met het kruidentuiltje en de peperbolletjes – in een pan doen, overgieten met 1/2 liter witte wijn en 1 liter zout water en 1 uur op een zacht vuurtje laten koken. De schelpdieren afspoelen onder de koude kraan. De mosselen en de in stukken gesneden courgette na 35 minuten in de pan doen en 5 minuten laten meekoken. Vervolgens de alikruiken en 5 minuten later de kokkels toevoegen. Na 6 minuten de langoustines nog 3 minuten laten meekoken. De bouillon tot op de helft laten inkoken en de schelpdieren ermee overgieten. Warm opdienen.

Tips

  • Serveer dit stoofpot je eventueel met broodkorstjes en lookmayonaise.
  • Voor extra smaak mengt u een blokje visbouillon onder de groenten.
  • Vervang de schelpdieren door pijlinktvisjes, venusschelpen of zelfs oesters.
  • Laat de schelpdieren niet te lang koken. Zo vermijdt u dat ze taai worden.
  • Meng eventueel stukjes vis onder het stoofpot je.
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *