Hoe maak je advocaat?

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Eventueel kan je de overgebleven eiwitten gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van meringue, spekken of rochers. De schalen kan je nog gebruiken als grondverbeteraar.

Voor de bereiding van advocaat gaan we dus enkel de dooiers gebruiken. Meng gelijkmatig suiker en eidooiers samen. Eens alles goed gemengd is, voeg je er kruiden aan toe. Ten slotte voeg je melk en alcohol toe. Je kunt altijd de alcohol vervangen door Wambrechies graanjenever, pure Schotse malt whisky, Schrobbelèr (kruidenlikeur) of pure bittere chocolade.

In dit recept gebruiken wij dus als grondstof pure alcohol. Bij veel andere recepten zal je nogal vaak brandewijn vinden als ingrediënt. Dit omdat brandewijn goedkoper is dan alcohol. Pure alcohol is duurder in aankoop maar geeft een veel betere doorsmaak en kwaliteit aan onze advocaat. Tevens zorgt de aanwezigheid van alcohol ervoor dat onze bereiding maar liefst 2 jaar houdbaar is en geen kleurstoffen noch bewaarmiddelen dient te bevatten. Smakelijk.

3 Reacties op “Hoe maak je advocaat?”

  1. mag ik eens wat vragen ?
    u zegt wel wat er in moet maar niet hoeveel van wat u gebruikt
    kan u me dat eens laten weten
    alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *