Bourgogne drinken

In Bourgogne drinkt men gewoonlijk bij een groot diner een droge Bourgogne Mousseux. Zij vinden dit beter dan een minderwaardige Champagne. Voor de liefhebbers is een aangename Kirr zeer op prijs gesteld.

  • Met oesters: drinkt men gewoonlijk een Chablis. Met een voorgerecht schenkt men een zachte witte wijn. Vb.: Een Chassagne Montrachet, Pouilly, Montagny.
  • Met vis – wit vlees in crème saus: grote witte wijnen. o,a. een Meursault, Carton wit, Meursault les charmes, Montrachet.
  • Met gevogelte: een zachte jonge rode wijn. Chambolle Musigny, Volnay, Echezeaux.
  • Met rood vlees: Nuits St. Georges, Vosne Romanée, Gevrey Chammbertin.
  • Met wild en rijk gekruid vlees: alle grote wijnen. Clos Vougeot, Chambertin, Richebourg, Corton.
  • Met kaas en noten: Grote, rode wijnen een weinig minder krachtiger. Mussigny, Morey St. Denis, Charmes Chambertin, Nuits St. Georges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *