Torremolinos

Torremolinos is meer dan een feestdorp, het heeft een grote culturele geschiedenis en draagt dat nu nog steeds mee in zijn rijk toeristisch patrimonium.

Het heeft een geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Feniciers, Grieken en Romeinen waren er ook al. Talloze overblijfselen zijn nog steeds aanwezig en te bezichtigen. Deze plaats heeft dus wel iets. Torre de Molinos, dat de stad zijn naam gaf, is trouwens een verdedigingstoren van de Arabieren uit de 14de eeuw.
Toen het massatoerisme in de 60 er jaren hier begon, brachten vele filmsterren, zakenmensen en belangrijke politici hier hun vakantie door.

De laatste week van september heeft hier het Feria San Miguel plaats, een modern middeleeuws feest.
Er zijn vele attracties in Torremolinos zoals Aqualand, het grootste attractiepark van de Costa del Sol, de paardenshow Ritmo a Caballa, de Parador del Golf, het Recinto Ferial met zijn donderdagse warenmarkt en de zondagse vlooienmarkt.

Het strand is er 6 km lang, met parallel een wandelboulevard met barretjes en chirinquitos. Om te feesten gaan de meesten naar een of meer van de vele barretjes en discotheken in de stadswijken Puerto Blanco en La Nogalera. Club Emporio is international bekend in de homoscene.

Winkelen kan je in de Calle San Miquel met zijn oneindig aantal zijstraatjes.

Ook op culinair gebied wordt je uitstekend verwend in allerlei restaurants (Marokkaans, typisch Spaans, kebab- of visrestaurants).

Torremolinos is al meer dan 50 jaar the place to be voor de jetset en blijft haar naam eer aan doen en laat nu ook de gewone man genieten van haar uitstraling.

Meer informatie:
Reisbrochures Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *