Busreizen Herman en Vandamme

Op 1 september 1983 beginnen Alain Herman & Martine Vandamme heel bescheiden met het vervoer van kinderen van en naar school. Al gauw beslissen ze om ook dagreizen aan te bieden. Ze kopen hun eerste autocars en de bal, of de bus, is aan het rollen.

Het succes van de goed georganiseerde dagreizen wordt het volgende jaar al aangevuld met meerdaagse reizen naar verdere, zonnige bestemmingen. Het familiebedrijf heeft al snel begrepen dat promotieformules inslaan als een bom. Hun aanpak ‘op reis met 2 voor de prijs van 1’ wordt razend populair en zet de reiswereld in België op zijn kop. Niet iedereen is hier gelukkig mee. Herman & Vandamme moet op zeker moment zijn formule zelfs gerechtelijk verdedigen, maar is er trots op zijn klanten tot op vandaag nog steeds dezelfde reductie te kunnen aanbieden.

Ondertussen zijn we 1995 en is het bedrijf flink uitgegroeid. De verhuis naar een grotere locatie met niet alleen ruimere burelen, maar ook een grotere parking, een cafetaria voor de opvang van de reizigers, een autocar-carwash en een ruime overdekte vertrekterminal, geeft het bedrijf zijn ware cachet. Bovendien ontvangt Herman & Vandamme in 1998 de trofee voor de beste en mooiste autocarvloot van België. Alle autocars zijn dan ook minimum vier sterren en zijn uitgerust met bar, toilet, dvd, cd, microfoon, airco en verwarming. Sinds 2006, als Herman & Vandamme nogmaals verhuist naar een nog ruimer complex, nemen zij ook het onderhoud van de autocars in eigen beheer. Alles in het teken van comfort, kwaliteit en veiligheid.

Begin 2000 stapt Herman & Vandamme het internet binnen. De uitgebreide website en het gebruiksvriendelijk online boekingssysteem kennen onmiddellijk succes. Daarnaast blijft Herman & Vandamme een reisbureau met mensen, die u steeds telefonisch en per e-mail kunt bereiken voor al uw vragen over uw vakantieplannen.

Alain Herman breekt een lans voor de autocarsector tegenover de oneerlijke concurrentie van de vliegtuigreizen. Hij doet onderzoek naar de CO²-uitstoot van vliegtuigen en mag zijn standpunt meermaals via verschillende media toelichten. Bij Herman & Vandamme kunt u uw reis ook met ecochèques betalen. Naast het voordeel van ‘2 voor de prijs van 1’ en de 5% korting bij online boekingen, geniet u ook van de voordelen van de groepsreis, terwijl u uw vrijheid blijft behouden.

De maatschappij rijdt momenteel op bestemmingen in maar liefst 17 verschillende landen, waaronder heel wat zuiderse oorden, maar ook Noorwegen, Zwitserland, Groot-Brittannië, … staan in het lijstje.
Daarnaast is er nog de ruime keuze aan daguitstappen. Kerstmarkt, pretpark, shoppen, cultuur opsnuiven dichtbij huis, … Herman & Vandamme heeft voor elk wat wils.
Het reisbureau organiseert op regelmatige tijdstippen een info-avond. Zo krijgt u als reiziger de kans om de mensen achter het bedrijf te leren kennen en komt u te weten wat u van een Herman & Vandamme-reis kunt verwachten.

Al meer dan 30 jaar is Herman & Vandamme een begrip in de reiswereld in België. Een luxueuze autocarmaatschappij met oog voor het comfort en de veiligheid van zijn reizigers. Een ruim aanbod aan reisbestemmingen en een eenvoudig zoek- en boeksysteem. Een groot reisbureau op mensenmaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *