Boswandeling doen in Kluisbergen

Hmm, je wou dus gezonde lucht opzoeken, verse paddenstoelen plukken, genezende planten zoeken en stukje wild eten als afsluiter? Goede keuze, trouwens en dat vind je allemaal in het Kluisbos, in Oost-Vlaanderen, België …

Zuivere lucht in het bos
Een stuk bos van tientallen kilometers lang die de lucht reeds jaren zuivert en die een natuurlijke long is voor de omgeving. In het bos is een netwerk van wandelroutes uitgezet voor uren wandelplezier. Of het nu in het bos is, op de flanken van de Kwaremont of in de vallei aan de Schelde, gezonde lucht verzekerd.

Zwemmen tussen de bomen
Wist je dat er op de Kluisbos een Olympisch zwembad is met duiktoren? Op sommige dagen is het zwembad zelfs tot heel laat open zodat je alle spieren terug los kan zwemmen na een dagje wandelen of fietsen in de omgeving. Voor de kleinsten is er een zandbak met speelplein aanwezig zodat ook zij zich ten volle aan een stukje natuur kunnen onderwerpen.

Paddenstoelen plukken
Afhankelijk van de tijd van het jaar tref je in het Kluisbos tientallen soorten paddenstoelen aan. Doch opgelet, niet allemaal zijn ze eetbaar en beter nog, laat de natuur zijn gang gaan en geniet enkel van zijn aanwezigheid.

Wild eten
We zien ze liever rondlopen in het bos doch ook onze maag moet vroeg of laat eens gevuld worden. Hert, fazant, eend, in de omgeving zijn tal van restaurants die je op een gezonde manier je weekendje kunnen doen slagen.

Uilen bekijken
Als je vroeg genoeg opstaat kan je op zoek gaan naar uilen. In het Kluisbos zijn heel wat uilen en via de toeristische dienst Kluisbergen kan je met een gids op zoek gaan naar deze oehoe dieren die zich vooral ’s nachts laten horen. Zou het dan gezonder zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *