Bezienswaardigheden Gent

Gent is een van de mooiste steden in Belgie en wordt ook wel eens vergeleken met Venetië. Ook hier kun je de stad bezoeken per boot en heel veel huizen langs de waterkant dateren nog van eeuwen terug.

Indien je nog nooit Gent bezocht hebt en toch eens de tijd vindt om een blik te werpen op de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is, doe je dit best te voet. Immers, tal van de attracties zijn op loopafstand van elkaar en zo mis je geen enkele van de vele historische gebouwen die er in de stad zijn.

Bekende bezienswaardigheden zijn het Belfort, de Graslei, het Gravensteen en de Sint-Baafs Kathedraal. Gent is lange tijd een heel belangrijke handelsplaats geweest en de stad ademt die sfeer nog steeds uit. Vooral via een boottocht krijg je hier een goed zicht op.

Een andere aanrader om de stad te bezoeken is tijdens het donker. Gent is een van de mooist verlichte steden in Vlaanderen en heeft een hel levendig uitgaansleven. Vooral ter hoogte van de Korenmarkt en de Vrijheidsmarkt zijn heel wat restaurants en cafés die je tot laat in de nacht laten meegenieten van de Gentse gastvrijheid.

Reacties op “Bezienswaardigheden Gent”

  1. Vooral in de zomer is het heerlijk vertoeven aan de Korenlei en Graslei. Lekker in de zon liggen en even weg. Iets verder ligt ook de Veldstraat waar je kunt winkelen en alle grote modeketens bij elkaar hebt. Een naliddag winkelen en dan een beetje lezen op de Graslei, ja een dagje Gent kan fantastisch zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *