Ardennen en Condroz

Op een strekenkaart in je atlas zie je dat de Ardennen niet het ganse gebied ten zuiden van de Samber en de Maas bestrijken. Als je op weg naar het zuiden die rivieren oversteekt, rijd je eerst door Condroz en de Famenne of door het Land van Herve. Ook het uiterst zuiden van Wallonië, Belgisch Lotharingen behoort niet tot het Ardens plateau.

De Ardennen zijn een middelhoog plateau op een hoogte van 400 m tot bijna 700 m boven de zeespiegel. Het zuiden van België, en de Ardennen, zijn een echt vakantieparadijs. Dit gebied leeft hoofdzakelijk van het toerisme en van zijn woud. De schoonheid van de streek trekt massaal de toeristen aan. De horizonten zijn uitgestrekt en de landschappen afwisselend en weids. Het landschap wisselt af in hoogtes, laagtes en kronkelende, bruisende waterlopen. Het bos, in zijn wisselende kleurenpracht naargelang van het jaargetijde, is een toevluchtsoord voor allerlei dieren.

Het gebied heeft een overwegend landelijk karakter. Lucht en water zijn er zuiver. Tal van stadsbewoners vinden er stilte en rust. Er zijn vlotte toegangswegen. Per trein of met de auto bereik je de Ardennen in maximum drie uur tijd.

Sportievelingen vinden in de Ardennen de mogelijkheid om tal van sporten te beoefenen, bijvoorbeeld skiën. Maar daarnaast kan je er, naargelang van het seizoen, ook fietsen, de talrijke landschappen en plaatsen ontdekken of wandelen door het platteland, in het woud of langs rivieren en beken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *