Waar staat elke kleur voor ?

Kleur en interieur. Het lijken evidente dingen doch niks is zo moeilijk als een kleur te kiezen voor je woonkamer of keuken. Meer nog, kleuren hebben in belangrijke mate invloed op je humeur of op de sfeer die er is. Vooraleer je dus die slaapkamer in het blauw kleurt sta je misschien best eerst even stil bij wat kleuren zoal kunnen doen:

Rood: staat voor vrolijkheid en energie. Rood wordt dan ook vaak gebruikt om kamers een warme uitstraling te geven. Anderzijds, geeft rood een “vernauwend” gevoel waardoor sommigen zich wel eens opgesloten zouden kunnen voelen.

Groen: staat voor zachtheid en ruimte. Groen gebruik je het best in een kamer waar je veel vertoeft. Wil je je groen extra laten uitkomen? Contrasteer dan met voorbeeld een blauwe of paarse kleur.

Geel: staat voor frisheid en positiviteit. Geel is dan ook de kleur die je donkerste kamer toch warm en licht kan doen aanvoelen. Geel zorgt ook voor een verruimend effect. Een kamer geverfd met een lichtgele kleur zal veel ruimer lijken dan ze in werkelijkheid is.

Wit: staat voor ruimte en hygiëne. Wit lijkt kleurloos doch heeft een heel grote impact op je kamer. Een witte kamer ziet er proper, hygiënisch en fris uit doch bovenal zorgt voor een visueel grotere ruimte.

Blauw: staat voor harmonie en ontspanning. Blauw zorgt voor rust en kan een goede invloed hebben op je gezondheid. Blauw kan ideaal zijn voor voorbeeld een slaapkamer. Een ontspanningsruimte in een lichte pastelkleur geeft een heel andere look aan je kamer.

Lees meer artikelen over Huis en tuin.

Relevante artikelen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Wees de eerste!

Laat een reactie achter...

Wil je reageren op dit artikel laat dan iets achter in het formulier hieronder: