Toyota: het beste automerk ter wereld ?

Toyota is een van de beste merken ter wereld. Een toyota is onverslijtbaar. Of een toyota is zuinig. Of een toyota is …, zijn maar enkele van de vele uitdrukkingen die je vaak te horen krijgt. Maar welke toyota’s bestaan er dan allemaal?
Even een lijstje van alle toyota’s momenteel op de markt :

Prius:
Ecologisch rijden moet gestimuleerd worden. Toyota doet met deze wagen meer dan een duit in het zakje, het speelt zelfs een pioniersrol met de Prius. Dat wordt ook bevestigd door de overheid, die kersverse Prius-eigenaars beloont met een eenmalige, ecologische overheidspremie van 15%.

Aygo:
De aygo is dynamisch, trendy, rijkelijk uitgerust en makkelijk te parkeren. Deze kleine stadswagen verbruikt slechts 4,1 1/1 00 km en stoot maar 108 g C02/km uit. De aygo denkt zowel aan het milieu als aan uw portemonnee.

Yaris:
De ingenieuze Yaris heeft inmiddels naam gemaakt: iedereen kent de auto als de ‘big small’-wagen, de wagen die groot (en groots) is in zijn compacte vorm. En veilig bovendien, getuige zijn 5 sterren op de Euro NCAP-crashtests.

Auris:
De nieuwe Auris biedt maximaal comfort en veiligheid: vijf sterren op de Euro NCAP-crashtests. Met zijn exclusieve uitrusting garandeert de speciale serie Auris Edge een niet te evenaren rijervaring. De Auris Edge is beschikbaar met 3 of 5 deuren, in een 1.4 VVT-i of 1.6 dual VVT-i, 1.4 of 2.0 D-4D.

Corolla Verso:
De Corolla Verso wordt overal geroemd als de ideale, veilige en eigentijdse gezinswagen. De uitrusting is luxueus, het Easy-Flat 7 zetelsysteem maakt de wagen meteen omvormbaar voor elke gelegenheid. Nu krijgt hij dankzij de speciale serie Tribe nog meer uitstraling, dankzij de lichtmetalen velgen en de donkergetinte achterruiten. Automatische “dualzone” klimaatregeling, parkeersensoren en cd-wisselaar voor 6 cd’s zitten ook standaard in het pakket!

Corolla Sedan:
De nieuwe Corolla Sedan is de legendarische berline van Toyota, maar dan in een gloednieuw kleedje gestoken. De wagen is ontzettend stil en biedt veel comfort en kwaliteit zodat het lijkt of u in een rijdend salon zit.

Avensis Traveller:
Met een grote familiewagen als de Avensis is het een genot om, alleen of met de hele kroost, lange ritten te maken. Geniet daarom van de voordelige speciale serie Avensis TravelIer: een geïntegreerd fullmap navigatiesysteem dat u probleemloos doorheen 23 landen loodst en een ingebouwde cruise control die het comfort nog doet toenemen … terwijl het verbruik daalt. De geïntegreerde radio-cd, die zelfs mp3, en wma,bestanden aankan en uitgerust is met acht luidsprekers, maakt het rij plezier compleet.

RAV 4:
De Toyota RAV4 koppelt elegantie aan pure kracht. Het Integrated Active Drive System zorgt voor een ongekende baanvastheid, de negen airbags garanderen de nodige veiligheid.

Hilux:
Het populaire Britse programma Top Gear heeft de Hilux al de meest onmogelijke beproevingen laten doorstaan, waarna ook zij moesten beamen: deze Toyota is echt wel onverwoestbaar. Deze 4×4 piek-up voelt zich als een vis in het water in offroad-omstandigheden. De Hilux is verkrijgbaar als Single Cab, Double Cab en Extra Cab. De karakteristieke ruime laadbak is er natuurlijk steeds bij. Topmodellen zijn de Hilux Highlands en Alaska, met resp. 2,5 en 3,0 liter D-4D motor, en standaard uitgerust met hardtop en laadbakbescherming.

Land Cruiser:
De Land Cruiser is een levende legende. Als u op zoek bent naar de pure, geconcentreerde sensatie die het rijden met ‘four wheel drive’ biedt, bent u hier aan het juiste adres. De Land Cruiser bedwingt elk landschap, elk obstakel, elke ondergrond. Comfortabel en in alle veiligheid.

Hiace:
Flexibele transportmogelijkheden, een grote laadruimte en natuurlijk de hoge betrouwbaarheid en levensduur die u van Toyota gewoon bent: dat biedt de Hiace. De Hiace is beschikbaar als Van of Minibus, met lang of kort chassis.

Dyna:
De Dyna is uw gedroomde partner voor alle logistieke werk en is leverbaar als Single Cab (met 3 ruime plaatsen vooraan) of als Double Cab (met 6 plaatsen).

Meer weten over Toyota. Bezoek dan hun website
Zelf ervaringen met een toyota? Geef je reacties weer bij comments.

6 Reacties op “Toyota: het beste automerk ter wereld ?”

 1. Ik rijd zelf een Toyota en ik heb er nog geen problemen mee gehad.
  @NepJap: Ik zou je enigsinds begrijpen als je een ander Japans of Duits automerk noemde, maar Alfa Romeo? Sorry, maar dan moet je toch iets meer onderzoek doen.

 2. Onvoorstelbaar door Alfa Romeo te noemen. Dan heb je echt geen verstand van auto’s. De beste auto’s komen echt uit Japan en Toyota / Lexus zijn echt de toppers als het om duurzaamheid gaat en Honda mag je daarbij ook niet overslaan. Dít is echt de realiteit.

 3. Klopt wel uit RDW onderzoek is gebleken
  Ivm dat ze de gegevens bij houden ivm apk.

  Dat Renault Peugeot en FIAT vaak bij de apk mankementen vertonen en n apk afkeur zijn laatst op t nieuws geweest.
  De Japanse mensen hebben het beter op orde is gebleken.
  susuki Toyota Mazda.
  Onderzoek van de laatste 10 year.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *