Snel je huis kuisen

Niets is meer ergerlijk dan uren je huis te kuisen en niet vooruit te gaan. Daarom een aantal tips van hoe je snel en efficiënt je woning kunt reinigen.

Zorg dat je gemakkelijk aan je materiaal kunt
De belangrijkste regel is dat je heel snel al je materiaal bijeen kunt rapen. Als je al minuten kwijt speelt om overal je spullen te zoeken zal je motivatie om te kuisen ook snel wegzakken.

Zet de muziek aan
Maak een cd met een aantal van je favoriete songs waarvan je een energieopstoot krijgt. Het geeft je een goed gevoel en ook je snelheid van werken zal verhogen.

Kies eerst je minst favoriete kamer
Start met de kamer die je normaal altijd als laatste doet. Op het einde is de fut er vaak uit en als je dan nog die kamer moet doen die je haat dan is deze er vaak te veel aan.

Kuis niet om te kuisen
Als een kamer proper is, is ze proper. Het is niet opdat het woensdag is, en je iedere woensdag kuist, dat alles de woensdag vuil is.

Reinig en ruim op als je iets ziet
Maak je plekken of laat je spatten achter reinig ze dan meteen. Zie je dingen die blijven rondslingeren doe ze dan weg. Ga je naar boven, neem dan al de dingen mee die daar thuishoren.

Gebruik niet te veel reinigingsmiddelen
Te veel producten gebruiken kan soms een averechts effect hebben. Je laat een schuimlaag achter of een voze glans waarop je stof of andere partikels direct ziet liggen. De voorgeschreven dosis is altijd de beste.

Van boven naar beneden
Reinig altijd je huis van boven naar beneden. Zo vermijd je dat vuile resten zich terug gaan nestelen op al schoongemaakte kasten of meubelen.

Eerst droog kuisen, dan nat
Stof eerst alles af en reinig dan pas achteraf. Sommigen kuisen vaak eerst en gaan pas dan afstoffen. Hierdoor komen vaak stofresten terug in verdoken hoekjes die je anders had weggedaan met je dweil.

Plaats alles terug op zijn plaats
Klaar? Mooi zo, maar plaats alles terug waar het hoor zodat je volgende poetsbeurt terug even vlot van start kan gaan.

Nog tips voor ons laat ze dan achter in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *