Wat mag men eten bij een zoutarm dieet + een zoutarm recept

Men mag in principe alles eten zolang er in het voedingsmiddel geen overmatig zout aanwezig is en zonder toevoeging van zout.

Op deze manier is het mogelijk om een volledige maaltijd te nuttigen en toch dieet te volgen.

vb. van een zoutarm menu

Koud voorgerecht (Gevulde avocado)

½ avocado,l citroen,60 gr. kabeljauw, zoutarme mayonaise, ¼ sinaasappel, 1 schijf ananas, peper

De vis koken in water met wortel, prei, ui en peper. De avocado ontpitten, de sinaasappel en de ananas in stukjes snijden.

Alle ingrediënten vermengen en de avocado ermee opvullen. Afwerken met een takje peterselie.

Natrium gehalte: 91,7mg.

Soep (herfstcrèmesoep)

½ ui, ¼ prei, 5 gr. ongezouten boter, ½ soeplepel bloem, 250 cl. ZOUTARME BOUILLON, gehakte kervel, 5 cl. room, tijm, laurier, peper

Stoof de fijngesneden groenten in de boter en over strooi met de bloem. Overgieten met de bouillon, kruiden met peper, laurier en tijm, even laten doorkoken. Bij het serveren afwerken met de room en de kervel.

Natriumgehalte: 25,3 mg.

Zie ook onze informatie over:

Het zoutarm of natriumbeperkt dieet
Smakelijk eten bij een zoutarm dieet

2 Reacties op “Wat mag men eten bij een zoutarm dieet + een zoutarm recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *