Stoppen met roken is mogelijk!

Stoppen met roken

Misschien denk je er reeds geruime tijd over na om het roken te stoppen. Misschien hebben verschillende van uw vrienden reeds de stap gezet. Misschien heeft uw huisarts je reeds talrijke keren gewezen op de gevaren die het roken inhoudt. Misschien vind je dat verder roken een te groot gedeelte van jouw budget blijft opslorpen en dat het de hoogste tijd wordt dat je er iets aan verandert.

Misschien heb je het reeds geprobeerd, maar ben je er op de een of andere manier (nog) niet in geslaagd.

Waarom stoppen met roken?

Er zijn inderdaad voldoende redenen die aantonen dat verder roken een ernstige aanslag inhoudt op uw gezondheid.

Toch wil je die goede gezondheid zo lang mogelijk bewaren. Heel wat rokers zouden maar al te graag breken met deze schadelijke gewoonte, maar voelen zich daar op eigen kracht niet toe in staat en zouden dit liever zien gebeuren onder begeleiding.

Oplossing?

Het Universitair Ziekenhuis te Gent organiseert antirook-consultaties. Hier kunnen rokers terecht voor steun en actieve begeleiding in hun proces naar ontwenning van tabak.

De aangewende methodes verenigen een gedragsmatige benadering met het gebruik van de aangewezen en doeltreffende farmacologische middelen. Relaxatietechnieken, suggestieve en hypotherapeutische methodes, advisering worden gebruikt naargelang de individuele noodzaak. Ook de aangepaste farmacologische middelen worden aan elke persoon afzonderlijk aangepast.

De effectieve begeleiding gebeurt door Prof Dr.H. Boudrez, psycholoogtherapeut en tabakoloog.

Hoe gaat het in zijn werk?

In een eerste contact worden een aantal gegevens verzameld en besproken, zoals o.a. de rookgeschiedenis, de verwachtingen, de motivaties, leef- en voedingsgewoontes, …

Vervolgens gebeurt de verdere begeleiding over 4 tot 8 sessies, gespreid over 2 tot 3 maanden.

Er wordt aandacht geschonken aan diverse aspecten, zoals o.a. het verslavingsmechanisme, mogelijke ontwenningsverschijnselen, medische aspecten, voedingsmaatregelen, gedragsmaatregelen, stress, relaxatie, …

Contactgegevens
www.uzgent.be

Bron: folder Stoppen met roken – UZ Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *