Stoppen met menstrueren

Ok, je bent om één of andere reden die maandelijkse ongesteldheid beu en je wil er van af. Is dit nu gezond, natuurlijk of juist een kunstmatige ingreep die voldoet aan een nieuwe rage?

Menstrueren tijdens de pil?
We gaan direct een hoop van je kennis in twijfel trekken. Al jaren neem je anticonceptie bestaande uit 21 pilletjes gevolgd door een weekje dat je niets inneemt en mooi wacht op je menstruatie. Nu eigenlijk is dat niet juist want er kan geen echte menstruatie geweest zijn, er is immers geen bevruchte eicel. De bloeding die je maandelijks hebt wordt gewoon veroorzaakt door een plotse hormonale wijziging.

Reclame in de anticonceptiewereld
Waarom dit dan allemaal al jaren zo rondgaat, is niet meer dan een reclamestrategie. Vrouwen willen immers horen dat ze een natuurlijke menstruatie hebben maar eigenlijk is anticonceptie niet meer dan 21 pilletjes nemen, een weekje stoppen voor de gemoedsrust en dan weer 21 pilletjes. Eigenlijk zou je die week mogen schrappen. De gedachte dat je maandelijks moet menstrueren om alles eens te “zuiveren” is een ware fabel.

Nieuw: doorslikpil 365 dagen lang
Nu is er een nieuwe pil op de markt, in Amerika Lybrel genoemd, doch bij ons Anya genaamd. Het is een lichte doorslikpil die er voor zorgt dat je 365 dagen lang geen bloedingen hebt en beschermd bent tegen zwangerschap.

Nog meer gelukkige mensen
Dit zal niet alleen veel hulp bieden aan vrouwen en meisjes die niet meer willen menstrueren vanuit hygiënisch oogpunt doch zal vooral patiënten helpen die menstruele hoofdpijnen hebben of zware pijnen doorstaan tijdens hun menstruatie.

Denk eraan van nooit zelf initiatieven hierin te nemen maar alles door te nemen met je huisarts en gynaecoloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *