Rugpijn bij rechtstaande activiteit

Zonder er zich rekenschap van te geven staan we heel wat uren aan een werkvlak: tanden poetsen, zich wassen, koken, afwassen enz.

Om de rug te sparen moet het werkvlak op de hoogte van de heupen komen. Indien het vlak lager is, steunt u best met uw dijen tegen de rand van het werkvlak en buigt u de romp met een rechte rug ..

Strijken

Om te strijken gaat men bij voorkeur op een hoge stoel zitten zodat de beenspieren ontlast worden en de rug in een correcte houding komt te staan.

Als u toch rechtopstaand wenst te strijken, plaats dan een steun onder een voet, om het bekken in evenwicht te houden en de rugspieren te ontspannen. Bij het langdurig strijken wisselt u best houdingen af. Het is aan te raden om nooit langer dan 50 tot 60 minuten in dezelfde houding te blijven werken. Ga daarom na een uurtje werken, een vijftal minuten wandelen vooraleer weer een stilstaande houding aan te nemen.

Schoonmaken van de vloer

Het schoonmaken van de vloer is dikwijls de oorzaak van rugkwalen. Zorg ervoor dat de steel van uw borstel of mop voldoende lang is. Ideaal is het als de steel tot aan uw schouder reikt. Indien de steel kort is moet u een been lichtjes buigen zodat uw rug recht blijft.

Bij het uitwringen van een dweil gaat u best op uw hurken of knieƫn zitten om uw rug te sparen.

Lasten opheffen

Vermijd bij het vervoer van lasten dat de voorwerpen teveel naar voor hangen. Houd ze zo dicht mogelijk bij de as van uw rug. Ieder gewicht dat te ver van het lichaam wordt gehouden verhoogt de druk op de rug streek.

Lees meer artikelen over Gezondheid.

Relevante artikelen

1 reactie

Lees de reacties die anderen geschreven hebben of:

Get your own gravatar by visiting gravatar.com Reactie gegeven door:
Tom Karperien

Heel belngrijk is het om een stabiele rug te hebben. Vooral het optrainen van de tussenwervelspieren is van groot balang om rugpijn te voorkomen of te genezen. De DorSano methode verstekt deze spieren op een revolutionaire manier.
Voor meer info kijk eens op http://www.lage-rugpijn.nl
Gratis rugscan bij Dorsano , meld u aan via de website of bel 0548521819

Laat een reactie achter...

Wil je reageren op dit artikel laat dan iets achter in het formulier hieronder: