25 juni

25 juni 1950: Noord-Koreaanse troepen overschrijden de 38ste breedtegraad en vallen Zuid-Korea binnen. De oorlog in Korea is uitgebroken.

25 juni 1948: De sovjetgouverneur van Berlijn legt alle transport naar de stad stil. De Westerse mogendheden beantwoorden de blokkade met een luchtbrug en bevoorraden de zones die zij in Berlijn controleren.

25 juni 2009: The King of Pop, Michael Jackson is gestorven aan een hartaanval. De zanger kon niet meer gered worden in een ziekenhuis in Los Angeles. Michael Jackson was één van de grootste muziekperformers ooit.

25 juni 1991: De Joegoslavische federale regering verwerpt de onafhankelijkheidsverklaring van Slovenië en Kroatië en stuurt massaal troepen naar de grenzen van Slovenië. Dat betekent het begin van de burgeroorlog in Joegoslavië.

25 juni 2008: Wegens het gebrek aan mogelijke combinaties met het oude systeem, schakelt Belgie over naar een nieuwe volgorde van letters en cijfers op de nummerplaten.

25 juni 1998: Windows 98 wordt op de markt gelanceerd door Microsoft.

25 juni 2009: Zangeres en televisiepresentatrice Yasmine (Hilde Rens) maakt een einde aan haar leven op 37-jarige leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *