5 redenen waarom het dragen van een das een meerwaarde is

Er zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend veel mannen die een das dragen. En dan hebben we het niet alleen maar over mannen die een das dragen met zakelijke redenen. Ook privé of tijdens een feestje is het prima om een das te dragen. Er zijn zelfs talloze redenen te noemen waarom een das erg belangrijk is en als meerwaarde gezien kan worden voor het outfit van een man. Hieronder worden vijf van die redenen besproken.

Das
© Pixabay.com

Tijdloos
Hoewel mode ontzettende veranderlijk is en onderhevig aan de tijdsgeest, kunnen we toch stellen dat er bepaalde dingen tijdloos zijn. Een das is één van de dingen die we zonder twijfel tijdloos kunnen noemen. Natuurlijk verschillende de dassen wel per tijdsperiode als het gaat om kleur, vorm en lengte. Toch is de das er vrijwel altijd al geweest en is de verwachting dat deze er ook altijd zal blijven. Heb je jezelf overigens ook wel eens afgevraagd waarom machtige mannen uit het verleden bijna altijd een das droegen?

Zelfvertrouwen
Als er iets is waarmee je respect kan verkrijgen van wie dan ook en waar dan ook is het wel met een gezond portie zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is allereerst een kwestie van uitstraling en daar hoort natuurlijk ook goede kleding bij. Een moderne en leuke das kan daarbij zonder twijfel het verschil maken. Een das kan ervoor zorgen dat anderen je sneller met respect zullen behandelen omdat ze je simpelweg hoger inschatten dan zonder das. Draag een das dan ook met het nodige zelfvertrouwen en je zult al snel zien dat er daarmee deuren geopend worden.

Professioneel
Wist je dat mannen die een das dragen door andere mensen veel sneller als professioneel worden ingeschat? Iemand die een das draagt straalt meestal een bepaalde mate van professionaliteit uit en dat wordt door veel mensen direct ook geassocieerd met een bepaalde mate van succes. Je ziet er simpelweg veel meer uit als een professional en daarbij maakt het niet eens uit of je jong bent of dat je al een poosje meedraait.

Het ziet er goed uit!
We zouden het bijna vergeten, maar een das ziet er natuurlijk ook gewoon uitstekend uit. Het zou eigenlijk zelfs de allergrootste reden moeten zijn waarom mannen een das dragen. Niets is mooier en netter dan een zorgvuldig uitgekozen das die perfect matcht bij de rest van je outfit. Je laat ermee zien dat je graag tijd en aandacht besteedt aan je uiterlijk en je kleding. Dat zegt vervolgens weer iets over jou als persoonlijkheid.

Maak indruk!
Met een das maak je eenvoudig indruk op anderen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die stellen dat ze niet onder de indruk zijn van andere en dat het ze ook helemaal niets uitmaakt hoe anderen over ze denken. Deze mensen zijn echter zelden de CEO van een groot bedrijf. Het is dus wel degelijk belangrijk hoe andere mensen naar je kijken. Je laat zien dat je net iets verder wil gaan dan andere om indruk te maken en op te vallen.

2 Reacties op “5 redenen waarom het dragen van een das een meerwaarde is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *