Kredietkaart verlies of diefstal

Als je betaalt met een kredietkaart gaat het bedrag niet meteen van je rekening zoals bij een gewone bankkaart. Al je uitgaven met je kredietkaart worden in 1 keer afgerekend aan het einde van de maand. Op het einde van de maand ontvang je dan een gedetailleerd overzicht van je uitgaven, dit wordt een uitgavenstaat genoemd.

Wat bij verlies of diefstal?

Het voordeel van deze kredietkaarten is dat je bij verlies of diefstal weinig of geen schade loopt als kaarthouder. De instelling van je kredietkaarten heeft hiervoor een garantiesysteem ingelast. We gaan dit garantiesysteem eens van dichterbij bekijken voor de kredietkaart Visa:

De beveiliging bij Visa bestaat uit een aantal stappen

• Als uw kaart gestolen is of je hebt ze verloren, dan moet je eerst en vooral visa telefonisch binnen de drie dagen verwittigen.
• Visa zal dit dan vervolgens noteren en bijhouden hoeveel de gestolen of verloren kaart nog aankoopt na het verlies van je kaart.
• Op het einde van de maand zal Visa de uitgavenstaat berekenen en dan uitrekenen hoeveel geconsumeerd werd met de verloren of gestolen kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *