Belastingaangifte

De meesten onder ons hebben hun beruchte bruine enveloppe al in de brievenbus gevonden. Het invullen van je belastingaangifte is niet alleen onaangenaam, het is ook niet zo simpel. We zetten hier een aantal belangrijke punten op een rijtje.

Al wie in België woont, is verplicht een belastingaangifte in te vullen. Er zijn wel een paar vrijstellingen, zoals wanneer u voor het aangiftejaar geen beroepsinkomsten had. Als u gepensioneerd bent hoeft u ook geen aangifte in te vulen, mits u aan 2 voorwaarden voldoet:
– Uw inkomen bestond enkel uit uw pensioen en u kreeg geen kapitaal van een verzekeraar.
– De onroerende goederen die u bezat tijdens het aanslagjaar waren enkel belastbaar op basis van hun kadastraal inkomen. (bv. geen verhuur aan nv of vzw,…)

Hoe moet u nu uw aangifte doen? U kunt via de reguliere post uw aangifte opsturen, maar er is ook nog een andere maniere, namelijk Tax on Web. De datum waarop u uw aangifte (papier of online) moet opsturen, vindt u op de eerste bladzijde van de aangifte. Daar komen echter 3 extra maanden bij als u een boekhouder of belastingconsulent inschakelt. Hou deze datum goed in de gaten want u kunt beboet worden als u niet tijdig uw aangifte doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *