Retinol (A): nodig voor het functioneren van de ogen, slijmvliezen en huid alsook voor de ontwikkeling van botten en tanden. Thiamine (B1): een onmisbaar co-enzym dat nodig is voor allerlei stofwisselingsprocessen en dus ook voor de productie van energie. Riboflavine:…
Categorie: Voeding
Voeding
Vitaminen en mineralen
Vaak vraagt men zich af of men zijn vitaminen en mineralen uit de voeding of uit supplementen moet halen. Het antwoord daarop luidt: uit allebei. Het is natuurlijk ideaal en optimaal – en ongetwijfeld het meest natuurlijk – je vitaminen…
Voedingsvezels
Hoewel de voedingswaarde van de vezels miniem is hebben we ze toch hard nodig om de spijsvertering te reguleren en het voorkomen van ingewandstoornissen. De vijf belangrijkste stoffen waaruit vezels scheikundig gesproken bestaan zijn: Cellulose: aanwezig in zemelen, granen en…
Eiwit: bouwsteen van de spieren
Eiwitten zijn nog steeds het belangrijkste ingrediënt van de voeding. Spierweefsel is tenslotte opgebouwd uit eiwitten. Er is dan ook een grote overeenkomst in samenstelling tussen het wit van een ei en de groep stoffen die we eiwitten of ook…
Whisky
Om deze graanalcohol te bereiden kan elke graansoort in aanmerking komen. Soorten volgens land van herkomst. Schotse whisky -Moutwhisky “malt” -Single graan whisky -Blended Scotch Whisky Ierse whisky Deze is bekend voor de bereiding van Irish Coffee, minimum 5 jaar…
Brandewijn van vruchten
Hieronder verstaan we witte brandewijnen, uit destillatie vooral afkomstig van Elzas en Lotharingen, na gisting van steenvruchten (kersen, mirabellen en pruimen), pitvruchten (peren) of van wilde bessen (moerbeziën, braambessen). Om het kleuren rijpen ze in houten vaten van beuke- of…