Vitaminen en mineralen

Vaak vraagt men zich af of men zijn vitaminen en mineralen uit de voeding of uit supplementen moet halen. Het antwoord daarop luidt: uit allebei. Het is natuurlijk ideaal en optimaal – en ongetwijfeld het meest natuurlijk – je vitaminen…

Voedingsvezels

Hoewel de voedingswaarde van de vezels miniem is hebben we ze toch hard nodig om de spijsvertering te reguleren en het voorkomen van ingewandstoornissen. De vijf belangrijkste stoffen waaruit vezels scheikundig gesproken bestaan zijn: Cellulose: aanwezig in zemelen, granen en…

Whisky

Om deze graanalcohol te bereiden kan elke graansoort in aanmerking komen. Soorten volgens land van herkomst. Schotse whisky -Moutwhisky “malt” -Single graan whisky -Blended Scotch Whisky Ierse whisky Deze is bekend voor de bereiding van Irish Coffee, minimum 5 jaar…

Brandewijn van vruchten

Hieronder verstaan we witte brandewijnen, uit destillatie vooral afkomstig van Elzas en Lotharingen, na gisting van steenvruchten (kersen, mirabellen en pruimen), pitvruchten (peren) of van wilde bessen (moerbeziën, braambessen). Om het kleuren rijpen ze in houten vaten van beuke- of…